Белорусија је појачала противваздушну одбрану дуж периметра границе

0
пво

пво

Заменик команданта Ваздухопловства и ПВО Белорусије пуковник Анатолиј Булавко рекао је да је Минск ојачао састав снага ПВО земље на дужности.

„У складу са упутствима врховног команданта Оружаних снага Белорусије, председника наше земље, појачали смо састав снага ПВО на дужности у мирнодопским државама. То нам је омогућило да значајно повећамо ефикасност целокупне ПВО“, рекао је Булавко, преноси ТАСС.

Према његовим речима, стотине војника стално обављају задатак праћења ваздушне ситуације дуж целе спољне контуре државне границе. Булавко је истакао да је у овом тренутку знатно повећана количина „негативног утицаја на ове војнике и њихове породице, који се врши коришћењем интернета, мобилних комуникација регистрованих у Украјини, Пољској, САД, Канади и другим земљама“.

„Покушаји деморалисања људства Ваздухопловства и ПВО су апсолутно узалудни. Не чинимо ништа да поцрвенимо пред нашим народом. Ми смо на својој земљи, бранимо своје небо, штитимо миран рад нашег народа“, закључио је Булавко.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *