Исповест напредњака из Крагујевца: Морам да скупим 10 сигурних гласова

0
СНС

СНС

Портир из Крагујевца, иначе члан Српске напредне странке, тврди да је свом шефу морао да достави списак од 10 сигурних гласова од људи који ће на предстојећим изборима гласати за СНС. Крагујевчанин, који је желео да остане анониман (име и презиме познато редакцији), испричао је како функционише образац систем сигурних гласова које Српска напредна странка, према његовим речима, прикупља у том граду.

Одмах истиче да, иако је члан СНС-а, не подржава политику Александра Вучића, али да се 2012. учланио ’’под морање’’, како би му био продужен уговор за посао портира, који је обављао на одређено време.

На празном обрасцу, који је доставио и нашој редакцији, овај Крагујевчанин треба да упише имена десет својих познаника и пријатеља, за које гарантује да ће 3. априла гласати за СНС. Такође, додаје да то морају да буду људи који нису чланови СНС-а.

‘’Прво сам питао родитеље, жену, па сина, а онда сам заређао по остатку фамилије. Сви су пристали да се потпишу због мене, да не изгубим посао. Лепо сам им рекао, кад вас позову телефоном, ви реците да ћете да гласате за Вучића, а онда на изборима заокружите кога хоћете’’, прича овај Крагујевчанин.

Објашњава да је исти формулар добио и пред изборе 2020. године и да је то пракса која је већ устаљена, као и да све његове колеге портири, имају исти задатак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

’’Прошлог пута нисам успео да обезбедим свих 10 гласова, а предао сам папир са два дана закашњења, што им се није баш свидело. Није нимало пријатно да узимате податке од људи. Од нас јасно траже да узмемо име, презиме, датум рођења, адресу и број телефона’’, објашњава он.

Прочитајте још:  Чеда Јовановић: Највеће пи*ке су антиваксери, Вулин да се убије због Кона

Саговорник прича, да списак са именима доставља свом шефу на послу, а он даље, како каже ’’носи горе’’.

Овај Крагујевчанин прича, да је као члан странке и сам добијао телефонске позиве, којим га, како каже ‘’на увијен начин’’ подсећају за кога треба да гласа.

’’Звала је нека девојка, представила се да зове из Београда и пита ме колико ми је значила помоћ од 20 и од 30 евра и како још могу да ми помогну. На крају ме је питала и да јој предложим некога од пријатеља ко би могао да гласа за СНС’’, наводи он како функционише обезбеђивање сигурних гласова.

Истиче да се чланови СНС-а редовно позивају на разне страначке скупове, али да се он, како каже, труди да што мање иде у странку. Међутим, било је ситуација када није могао да избегне организовани одлазак на митинг.

’’Када се прошле године ишло у Бусије на годишњицу Олује, то је било обавезно, сви смо морали да идемо, па сам ишао и ја. Исто је било обавезно и да се иде у Арену на митинг , али сам тада рекао да не желим због короне, па ме нису много присиљавали. И сад гледам да увек нађем изговор, кажем да радим ноћну, или да радим пре подне, да је корона или нађем неки породични разлог’’, објаснио је он.

На крају закључује да исти папир за капиларне гласове добијају и његове колеге, али да, како каже, ’’од срамоте’’ међусобно не коментаришу ништа, нити разговарају о свом ‘’учинку’’.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *