Током ове недеље више од 90 људи убијено у Доњецкој Републици у непријатељствима са украјинском војском

0

Више од 90 људи је погинуло, а скоро 500 је рањено у Доњецкој Народној Републици (ДНР) током недеље као резултат непријатељстава украјинске војске, изјавила је у петак омбудсманка ДНР Дарја Морозова.

„У периоду од 25. фебруара до 4. марта 2022. године на територији ДНР убијено је 77 војника и 14 цивила. Чак 406 војника и 73 цивила је рањено“, рекла је омбудсманка, преноси Доњецка новинска агенција.

Од почетка године, 112 људи је погинуло, а 552 човека су рањена као резултат непријатељстава украјинске војске. Она је додала да је током сукоба убијено 5.150 људи, укључујући 91 дете.

Ситуација на линији ангажовања у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. Доњецка и Луганска Народна Република (ДНР и ЛНР) известиле су о најмасовнијим бомбардовањима украјинске војске последњих месеци, која су оштетила цивилну инфраструктуру и изазвала цивилне жртве.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *