Дритан Абазовић у разговору са Габријелом Ескобаром: Црна Гора спремна да прошири опсег санкција Русији како би до краја испратила спољну политику ЕУ

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Црна Гора је спремна да прошири опсег санкција против Русије како би до краја испратила спољну политику Европске уније, казао је потпредседник Владе Дритан Абазовић у разговору са специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Абазовић је, како је саопштено из његовог кабинета, казао да ће Црна Гора пратити ситуацију са руским олигарсима и преузети све мере у складу са законом, уколико буду долазили у Црну Гору.

Абазовић и Ескобар разменили су мишљења о досадашњим дешавањима у Украјини и потенцијалним будућим активностима у циљу санкционисања агресије Русије на истоку Европе, додаје се у саопштењу.

Сагласили су се, како се наводи, да је тренутно од пресудне важности да земље Западног Балкана покажу велику одлучност у одбрани цивилизацијских вредности и стану до краја јединствено уз своје ЕУ и НАТО савезнике.

“У циљу очувања стабилности и целокупне безбедности земље, спроводимо активности у циљу сузбијања малигних утицаја у Црној Гори, што је претходно резултирало протеривањем једног руског дипломате од стране Министарства вањских послова. Поред хуманитарне и финансијске помоћи, неће изостати ни помоћ у војној опреми, чим се окончају унутрашње процедуре у Црној Гори”, истакао је Абазовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потпредседник Владе је навео да Црна Гора настоји бити пример стабилности и јасне европске и евроатланстске политике на Западном Балкану, промовишући идеје мира, дијалога и суживота. У овим тренуцима, истакао Абазовић, препознају се земље које истински баштине вредности мира, демократије и европског начина живота.

Абазовић који је мандатар за састав нове црногорске владе је навео да ће, уколико се формира, нова извршна власт донети неколико одлука којим ће пружити још снажнију подршку савезницима у циљу сузбијања руске агресије.

Прочитајте још:  Протести и у Румунији: Грађани не могу да издрже кризу!

Ескобар је, како је саопштено, упутио захвалност Црној Гори на партнерству и навео да се може рачунати на сву помоћ САД-а.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *