ЛНР: Украјинске снаге гранатирале Первомајск, рањен цивил

0
лнр

ЛНР (Фото: НМ ЛНР)

У гранатирању Первомајска од стране Оружаних снага Украјине повређен је цивил, оштећене су куће и гасовод. Ово је саопштило представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре ( СЦКК ).

„Услед минобацачког гранатирања насеља Первомајск повређен је цивил рођен 1928. године, а оштећено је и 10 стамбених објеката и гасовод средњег притиска“, наводи се у извештају.

Украјинске власти покренуле су војну операцију против Донбаса у априлу 2014. године. Од јесени 2014. године, чланови Контакт групе за решавање сукоба су више од 20 пута најављивали да су постигли договор о одржавању „режима тишине“ у региону. Кијевске снаге безбедности су у више наврата кршиле услове примирја, укључујући отварање ватре из топова великог калибра, минобацача и тенковских топова, који су, у складу са договорима, требало да буду повучени са линије додира.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *