Муке камионџија на украјинско-пољској граници; “Нападали су нас како ми подржавамо Русију”

0

FOTO: Printscreen/Prva

Четири српска возача камиона већ десет дана заробљена су на граници Украјине и Пољске, на граничном прелазу Јагодини.

ТВ “Прва” је контактирала Владимира Белића, једног од возача који су са почетком руске интервенције у Украјини нашли у незавидној позицији.

Владимир каже да се он и његове колеге налазе у јако тешкој ситуацији.

“МИ без пасоша немамо никакву наду и солуцију овде. Нити икако можемо да одавде где смо одемо кући”, каже он и додаје да је постало јако тешко доћи до хране, воде и горива.

“Воде и хтране ако имамо, сналазимо се. Гориво је исто проблем, при крају је а да би тај камион могао да крене, морамо имати гориво.”

Он каже да су заустављени само зато што су превозили робу за руско тржиште – остали камиони су пропуштени преко границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Камиони нормално пролазе, али постоје руски и белоруски камиони који су задржани. Сваки дан смо у контакту са послодавцима и амбасадом у Варшави и са Министарством саобраћаја. Сваки дан добијамо нове информације шта нам треба да бисмо наставили даље. И сваки пут и амбасада и превозници обезбеде шта треба али ми и даље не можемо да одемо одавде”, говори Владимир.

Са украјинским званичницима немају више комуникацијум али Владимир каже да су првих неколико дана долазили и вербално их малтретирали.

“Долазили су и држали нам патриотске говоре зато што им се може. Нападали су нас како ми подржавамо Русију, ви подржавате нападе, ви подржавате све ово…и не интересује их што смо ми обични возачи и да нас политика не интересује”, изричит је Владимир.

Прочитајте још:  Нови нацрт ЗСО истовремено руши Устав Србије и чува уставни поредак непризнате шиптарске парадржаве!

Б92, Прва ТВ

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *