У ЛНР ухапшени украјински војни обавештајци који су планирали терористички напад

0

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Два украјинска војно-обавештајна агента који су планирали да изврше терористичке нападе у Луганској Народној Републици (ЛНР) ухапсили су официри министарства безбедности ЛНР, саопштило је министарство у недељу.

„Министарство државне безбедности Луганске Народне Републике је 6. марта 2022. ухапсило два агента Главног обавештајног одељења украјинског министарства одбране, који су упућени у ЛНР да припремају и врше терористичке нападе како унутар републике тако и на територији Русије, Ростовска област“, ​​наводи агенција ТАСС.

Како је саопштило министарство државне безбедности ЛНР, агенти су ухапшени у Луганску када су трговали оружјем и муницијом која је заплењена у граду. Мушкарци су служили у јединици националистичке организације Десног сектора (забрањене у Русији) распоређеној у Станици Луганскаја. У фебруару 2022, група је добила задатак да изведе терористички напад на нафтно постројење у граду Ровенки.

Након што је ЛНР преузео контролу над градом, агенти су добили задатак да у периоду од 7. до 9. марта оду у град Новошахтинск у Русији, када ће добити даља упутства. Притвореници кажу да мисле да би “циљ њиховог боравка у том граду могао бити терористички напад на објекте критичне инфраструктуре”, саопштило је министарство.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *