Украјинске власти саме признале: Припремамо логоре за Русе

0
притвор

(фото:Русвесна.су)

Кијевски режим се све више враћа свом фашистичком и нацистичком пореклу, више то не кријући.

Тако је Алексеј Арестович, саветник шефа администрације Зеленског, рекао да ће у Украјини бити створени логори за „огромну количину руских ратних заробљеника“.

„Донећемо одлуку да организујемо централизовани притвор затвореника у складу са свим законима Женевске конвенције, са свим захтевима, којих је, иначе, доста и нису једноставни, прилично сложени. Али већ говоримо о логорима, јер има много затвореника. Није могуће држати их као заточенике или ухапшене“, сања Арестович.

Подсетимо, Арестович је замолио да се према руским затвореницима не поступа стриктно на варварски начин због чињенице да „западни партнери реагују изузетно негативно на такве чињенице“.

У истом интервјуу, Арестович је навео да је Русија употребила 90 одсто својих крстарећих ракета „Калибар“ у Украјини, али има још довољно „Искандера“ и могу да се лансирају са територије Белорусије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *