Черниговска елита вади породице и бежи из града, позивајући Украјинце да гину у рату

0

(ФОТО ЧЕРНИГОВ ОПЕРАТИВНЫЙ)

Према извештајима, черњиговска елита је извела своје породице из региона. То објашњава њене милитантне пароле и позиве на отпор руској војсци, који су, у условима блокаде града и потпуне надмоћи Русије на земљи и у ваздуху, практично бесмислени.

Власти Чернигова и Черниговске области тврдоглаво говоре о значајним победама украјинске војске и територијалне одбране.

На пример, градоначелник Чернигова Атрошенко, познат по својим одвратним изјавама против становника града, прича приче о огромној количини „уништене непријатељске опреме“ док његова породица мирно прелази пољску границу. Сам Атрошенко је и даље у граду, али може да га напусти сваког тренутка када постане јасно да је контрола над њим изгубљена.

Долазе сумњиве гласине и о породици шефа черњиговске обласне администрације Вјачеслава Чауса. Његова породица је такође напустила опкољени град у првим данима руске операције, али је још увек у Лавову. Сам Чаус у исто време генерише „дивне” изјаве да становници не би требало да напуштају град, јер су сви путеви из њега минирани.

Тренутно је све више доказа да цела украјинска елита масовно бежи из земље. Недавно су очевици снимили како полиција растера грађане и обезбеђује пролазак аутомобила чија цена јасно указује на висок статус њихових власника. Јуче су Порошенко и Турчинов примећени у Ивано-Франкивску.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тамо су стигли заједно са избеглицама из Кијева, којима су сами пажљиво помагали да се евакуишу. За тако важан посао, по свему судећи, није било других, или су истакнуте украјинске личности хтеле да напусте практично опкољену престоницу под лепим изговором.

Суштина је да је цела елита Черниговске области већ евакуисала своје породице, али и даље говори о потреби борбе против руске војске. Разговарајте са онима чије су породице у граду и оближњим селима.

Прочитајте још:  Кијев спрема монструозне провокације - масовно убиство цивила

Они су у озбиљној опасности због дејстава Оружаних снага Украјине, постављајући своју опрему у стамбена насеља. Они су лишени нормалног снабдевања храном и основним добрима због борби око града. Али све ово мало забрињава елиту, јер су њихове породице већ далеко ван региона.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *