Министарство одбране Русије: Уништено је више од 2,3 хиљаде војних објеката Оружаних снага Украјине

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

О току специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине говорио је званични представник руског Министарства одбране Игор Конашенков.

„Укупно је током операције уништено 2.396 војних инфраструктурних објеката Украјине. Међу њима: 82 контролна пункта и комуникациони центар украјинских оружаних снага, 119 противваздушних ракетних система С-300, Бук М-1 и Оса, као и 76 радарских станица. Уништено: 827 тенкова и других борбених оклопних возила, 84 вишецевна ракетна система, 304 пољска артиљеријска и минобацачка топа, 603 јединице специјалних војних возила, као и 78 беспилотних летелица“, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, синоћ су ловачки авиони Ваздушно-космичких снага Русије и војне ПВО оборили још три Су-27 украјинског ратног ваздухопловства у Полтавској области, један Су-25 у рејону Гостомељ, два хеликоптера Ми-24 у регион Макаров и осам беспилотних летелица, укључујући Баирактар ​​ТБ-2.

Поред тога, од бомбардера и јуришних авиона погођена су три противваздушна ракетна система Бук М1 и две радарске станице Оружаних снага Украјине. Министарство одбране Русије истакло је да украјински националисти настављају да користе цивилно становништво као „живи штит“.

„Украјински националисти су искористили више од 150 цивила, кријући се иза њих као „живи штит“, и отворили ватру са леђа грађана, саопштило је руско Министарство одбране. У пуцању украјинских нациста четири цивила су погинула, а пет их је рањено“, рекао је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Представник Министарства одбране Русије је такође рекао да су јединице Оружаних снага Русије преузеле контролу над насељима Урожајноје, Новодоњецко, Новомајорскоје, Дорожњанка, Загорноје и Чарноје.

Руски председник Владимир Путин је 24. фебруара саопштио одлуку о покретању на територији Украјинеспецијалне војне операциједа заштити људе који су „осам година били изложени злостављању, геноциду од стране кијевског режима“. Према речима руског лидера, неопходно је денацификовати Украјину и привести правди све ратне злочинце одговорне за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Невс Фронт води свакодневнорезимео току специјалне операције Оружаних снага РФ у Украјини.

Прочитајте још:  Да ли НАТО заиста припрема нуклеарне ударе на Крим и Минск?

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *