Руси напредују на неколико фронтова, комичарева војска поражена

0
србије рока

(фото: Русвесна.су)

Министарство одбране Русије објавило је свеже податке о току специјалне војне операције у Украјини.

Јединице Оружаних снага Русије преузеле су контролу над насељима Урожајноје, Новодоњецко, Новомајорскоје, Дорожњанка, Загорноје и Чарноје.

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије и војне ПВО синоћ су оборили још три Су-27 украјинског ратног ваздухопловства у Полтавској области, један Су-25 у рејону Гостомељ, два хеликоптера Ми-24 у рејону Макаров и осам беспилотних летелица, међу којима и „Бајрактар ​​ТБ-2“.

Бомбардери и јуришни авиони погодили су три противваздушна ракетна система Бук М1 и две радарске станице Оружаних снага Украјине.

Укупно је током операције уништено 2396 војних инфраструктурних објеката Украјине. Међу њима: 82 контролна пункта и комуникациони центар украјинских оружаних снага, 119 противваздушних ракетних система С-300, Бук М-1 и Оса, као и 76 радарских станица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уништено: 827 тенкова и других борбених оклопних возила, 84 вишецевна ракетна система, 304 пољска артиљеријска и минобацачка топа, 603 јединице специјалних војних возила, као и 78 беспилотних летелица.

Јуче, око 17 часова по московском времену, на Авенији Победи у Мариупољу, сукобили су се припадници ДНР са јединицом украјинских наоружаних националиста. Милитанти су испред себе истерали више од 150 цивила, који су се крили иза себе, као “живи штит”.

Откривши борце Народне милиције, украјински националисти су на њих отворили ватру са леђа цивила.

Као резултат пуцњаве украјинских нациста, погинуло је 4 цивила, а 5 је рањено.

Борци народне милиције ДПР-а водили су ослобођене цивиле кроз округ Виноградноје од Мариупоља до контролисане територије. Сви су добили помоћ која им је била потребна.

Група трупа ЛНР, настављајући офанзивне операције, преузела је контролу над насељима Смољаниново, Воеводовка, Кременнаја, Кудрјашовка, Боровенки, Пурдовка, Замуловка. Напредовање је било 6 километара

Прочитајте још:  Трамп: Путин је прави џентлмен, али видите шта сам му урадио са „Северним током 2“

Јединице оружаних снага ДНР успоставиле су контролу над насељима Азов, Новотатаровка, Мирноје

Јединице Народне милиције ДНР извеле су офанзивне операције у Мариупољу. Главни сукоби вођени су на западу града – у Новоселовки, селу Морјаков, Осавиахим, а на истоку – у Најденовки и Азов Колцо.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *