Нацистички градоначелник Сумија хоће да стреља цивиле који желе да се евакуишу

0

(фото:nv.ua)

Градоначелник града Суми Александар Лисенко рекао је да ће цивили који покушају да уђу у Русију кроз хуманитарне коридоре бити стрељани. Ово је изјавио начелник Центра за контролу националне одбране Русије Михаил Мизинцев.

„У Мариупољу су сви покушаји цивилног становништва и страних држављана да напредују у правцу места окупљања хуманитарних конвоја оштро сузбијани, укључујући и употребу оружја за убијање“, рекао је Мизинцев.

Према његовим речима, градоначелник града Суми је рекао да „неће бити зелених коридора, ниједан цивил неће отићи у Русију, а они који то покушају биће стрељани“.

Раније је саопштено да су 7. марта Оружане снаге Русије, на основу катастрофалне хуманитарне ситуације, као и као одговор на лични захтев француског председника Емануела Макрона председнику Владимиру Путину, прогласиле режим тишине од 10 часова и отвориле хуманитарни коридори из Кијева, Мариупоља, Харкова и Сумија .

Информација о томе је достављена специјализованим структурама УН, ОЕБС-а, МКЦК -а и других међународних организација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, Оружане снаге Русије су саопштиле да ће пратити евакуацију становништва, укључујући и уз помоћ дронова, па су покушаји кијевских власти да оптуже Русију за „неуспех хуманитарне операције“ бескорисни и беспредметни, рекао је хуманитарни штаб за реаговање на ситуацију у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *