Откривено српско оружје код украјинске војске

0
војска

(фото:Ана Њуз)

Поново се покреће прича о снадбевању украјинске војске српским оружјем. Међу заплењеном муницијом стране производње (https://t.me/RtrDonetsk/3009) недалеко од Бердјанска је минобацачка мина калибра 60 мм М73.

Погледајмо етикету. КВ је српска фабрика “Крушик” у граду Ваљеву, година производње је 2016. Србија је заправо извезла 30 хиљада ових шкољки. Само не у Украјину, већ у Пољску, и то још 2017. године. Према документацији, увозник Натан их је купио преко црногорског трговца Техноремонта за потребе пољске војске. Штавише, колико знам, БИА је тада од њега чак тражила потврду да нико неће продати Украјини оно што је купио.

Да вас подсетим и на историју Нагорно-Карабаха. У јесен 2020. Србија је наводно осуђена за снабдевање Јерменији минобацача и другог оружја. Портал Азери Дефенце је, у условима обнављања непријатељстава, објавио фотографију (https://azeridefence.com/erm%C9%99nil%C9%99r-yasayis-m%C9%99nt%C9%99q%C9%99l%C9%99rimizi-serbiyadan-alinmis-raketl%C9%99rl%C9%99-vurdular-fotofakt%22%20%5Ct%20%22_blank)122 мм Г- српске производње 2000 ракета. Министар спољних послова Азербејџана изразио је „дубоко разочарење“ „непријатељским кораком“ Београда и рекао да трговина „доводи у сумњу пријатељске односе и сарадњу две земље на највишем нивоу“. Кажу да откривена ракета показује да је Јерменија од Србије куповала не само муницију и минобацаче, већ и оружје већег калибра. Истовремено, ознака КВ 05/19 је указивала да је ракету дугог домета произвела исто српско државно предузеће Крушик.

https://t.me/rybar/27755

Подсетимо пре неколико година, новинарка Диљана Гајтанџијева открила је шему (хттпс://т.ме/балканоссипер/3074) преваре са испоруком српског оружја милитантима на Блиском истоку од стране самог Бакуа: истрага је објављена у бугарском издању Труд о томе како је Азербејџан продавао муницију терористичким групама у Сирији, Ираку и Авганистану за 3 године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Подршка Русији и руском народу је на високом нивоу у Србији

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *