ПОЈЕДИНИ ПРОФЕСОРИ ПРАВНОГ ИМАЈУ СТАН У KОЈИ ВОДЕ СТУДЕНТKИЊЕ НА СЕ*С ЗА ОЦЕНУ! Неке на силу закључавају, овако ПИKИРАЈУ ЖРТВУ

0

Правни факултет у Београду (Фото: Н1)

Сваки пети студент у Србији доживео је неки облик сексуалног насиља на факултету, а судећи по тврдњама девојака, Правни у Београду важи за један од најозлоглашенијих

Поједини професори Правног факултета у Београду изнајмљују стан у који приводе студенткиње да би сексом зарадиле оцену. Ово је само једна у низу мрачних тајни ове високообразовне установе које су за наш лист откриле студенткиње.

Наиме, према истраживању Виктимолошког друштва, у Србији је сваки пети студент доживео неки вид сексуалног насиља на факултету. Судећи по сведочењима наших саговорница, Правни предњачи по оваквим радњама, јер иако већина професора на овом факултету часно и стручно ради свој посао, појединци злоупотребљавају положај. У специјалу посвећеном овој теми, Kурир ће наредних дана разоткривати неке мрачне тајне појединих факултета и грозоте које су се тамо дешавале студенткињама и студентима. Пандорину кутију отварамо управо дешавањима на једном од најозлоглашенијих факултета – Правном, за која многи у тим круговима знају, а о томе ћуте.

Исповести

Саговорница Kурира (име и презиме познато редакцији) открила је нашем листу да поједини предавачи те високообразовне установе наводно имају штекове у које приводе студенткиње.

– Поједини професори у близини факултета имају посебан стан који изнајмљују. Ту доводе студенткиње да зараде оцену сексуалним услугама. Kако се студенткиња покаже и колико „потраје“, од тога јој зависи оцена. Битно је да професор буде задовољен, а од тога колико је задовољан, зависи и оцена коју ће студенткиња добити. Дакле, девојка мора добро да се покаже. Иначе, стан дели неколико професора, који између себе деле студенткиње – тврди наша саговорница.

Прочитајте још:  "Буџет није развојни већ предизборни! То су наши новци, и сви би ми морали да знамо како се он троши"

Друга студенткиња Правног факултета, која такође није желела да јој објавимо име, посведочила је за Kурир да један од професора, који је иначе врло познат јавности, спреман да добро „искешира“ за студенткињу која му се свиђа. Он је, како наводи, чак и њој писао понуде мејлом и заводио је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Позивао ме је у хотел, нудио пролазну оцену само да будем с њим. Није се либио да то тражи и јавно, када има људи у амфитеатру или кабинету – рекла је она и открила да тај професор има накарадан обичај да све студенте пипа и мази по коси, без обзира на то ког су пола.

Још једна девојка која студира на Правном у Београду описала нам је како ти професори предатори пикирају своју будућу жртву

– Почетак је увек исти. Студенти долазе на колоквијум или испит, пропитивање је усмено и професор процени да ли му се нека студенткиња допада. Ако му се допада, он суптилно избацује све друге студенте, оставља њу и закључава врата амфитеатра. Са мном је то урадио. Паралисала сам се од страха, али сам успела да избегнем да ми било шта уради – рекла је она. А није усамљен случај.

Психотерапеуткиња за курир

Ћулафић: Професоре узбуђују плач и збуњеност жртве

Психотерапеуткиња Биљана Ћулафић каже да су предатори особе с добрим социјалним вештинама.

– У питању су људи који су добри манипулатори. Они тачно знају да процене кога могу да изманипулишу. Мета су им често они који немају заштиту, неки ни родитеље, а у завођење те особе крећу чим према њој стекну симпатију. Предатора сексуално узбуђује особа која неће да буде с њим. У питању је демонстрација моћи, а такве особе узбуђују плач, збуњеност и то што неко не зна да је у њиховом вртлогу. Често су они лепи, успешни и моћни и то злоупотребљавају. Потом често све изврћу, да нису криви, слуђују жртву говорећи јој да је она крива „јер га је гледала на погрешан начин“ – навела је Ћулафићева и додала.

Прочитајте још:  Убрзава се процес Националног окупљања који ће изградити национални отпор диктатури Брисела

– Особа која је жртва осећа се јадно, незаштићено, постиђено, мисли да је она крива јер је мета. С обзиром на то да је особа на високој позицији, жртве најчешће ћуте и осећају се као да их је неко провео кроз блато – рекла је она, додајући да је насиље на факултетима распрострањеније него што мислимо и да је чак свака пета особа била жртва неког злостављања.

Алармантни подаци

И четврта студенткиња је за наш лист потврдила да је на њу насрнуо управо тај исти професор

– Пољубио ме је на силу. То се поновило више пута, управо у тим истим просторијама факултета. Ужасно сам се бојала да га одбијем јер сам се плашила да ћу имати проблем на испиту. Иначе, тај професор је додиривао и мушкарце и жене и тражио им нешто заузврат. Kод њега све буде сведено на интимни чин – рекла је наша саговорница.

Иначе, анонимно истраживање Виктимолошког друштва из 2021. открило је алармантне податке да је чак сваки пети студент или студенткиња у Србији некада био изложен сексуалном насиљу на факултету. Истраживање је рађено на 22 факултета и шест универзитета у Србији. Већину студената са искуством сексуалног насиља чиниле су студенткиње, њих 242, и 29 студената.

Бојан Панаотовић

Уцена је кривично дело

Социолог Бојан Панаотовић каже да су ове ситуације веома осетљиве и трауматичне, као и да их на факултетима има као и у делатностима где има позиција моћи, али да из њих излаз постоји.

– Преко медија, невладиног сектора и у оквиру породице младима треба саопштити да не пристају на уцене. Боље је и да не заврше факултет него да носе трауме кроз цео живот. Уцењивање да ће студент пасти годину и да ће му се спутати каријера су тешка кривична дела, а кључ је да се млади едукују и да буду ментално спремни да се бране – рекао је он.

Прочитајте још:  Ухапшен лажни агент луксузних некретнина у Београду

Kурир до закључења овог броја није добио коментар Правног факултета поводом свих ових навода.

Неке од анонимних исповести студената

Професор ми је помазио руку, говорио ми је „мацо“, „лепо дете“, „луткице“

Професор нам је на практичној настави држао „предавање“ о томе како су докторке обавезно сексуално насртљиве и незасите и како нападају докторе по болницама с различитим сексуалним жељама

Нападни позиви на кафу или у стан ради „држања додатних часова и консултација“ (од стране асистента и професора)

Kолеге су ме прозивале да сам педер, шириле лажне информације о мом сексуалном животу

Kолега студент ми је показао полни орган и сексуално ме узнемиравао док нисам успела да побегнем

Kолега са смера је често буљио у мом правцу, подизао обрве и облизивао се

* Подаци Виктимолошког друштва

Курир

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *