СРЕЋАН ВАМ 8. МАРТ, “ДАН ХИЈЕНА”

0

Фото: Фејсбук

Данас је “Дан хијена”, левичарски, комунистички празник, који читаву философију женствености своди у оквире једног безначајног датума.

Жене су владале читавим империјама хиљадама година пре Розе Луксембург и Кларе Цеткин – од Кине до Британије, и од Африке до Русије, и није им био потребан никакав лажни покрет за еманципацију, да би показале своју снагу и квалитет, уколико су их заиста имале.

Сетимо се само неких од моћних и знаменитих жена кроз историју: кинеске царице Ву Зетијан, владарке Асирије, Семирамиде, илирске владарке Теуте, египатске владарке Клеопатре, Ливије Августе, Јудејке Јестире, Филистејке Далиле, краљице од Сабе, царице Катарине Велике, краљице Елизабете, Маргарет Тачер… Видимо сада колика је дрскост покрета за еманципацију жена, који показује претензије да је управо он заслужан за “ослобађање жене из потчињеног положаја”, при томе потпуно занемарујући мноштво историјских примера који јасно показују да, оне жене које су то заслуживале сопственим квалитетима, никада нису биле потчињене.

Покрет за еманципацију жена заправо је имао за циљ афирмацију слабих и несигурних припадница нашег рода, да дођу до прилике да се чује и њихова цика и вриска. Зато с правом треба рећи да “Осми март” није празник жена, него је празник хијена и на све стране одјекује њихово подругљиво церекање.

Ако поредимо вучицу или лавицу са хијеном, паралела постаје потпуно јасна. Када доминантан предатор улови свој плен и нахрани своју породицу и себе најбољим комадима меса, након његовог одласка долазе хијене и лешинари да задовољно и безбедно глођу остатке. У суштини, ово је најбољи опис феминистичког покрета и није потребно бити Езоп, да би се ова паралела из животињског царства применила и на људе.

Прочитајте још:  Одевне комбинације у којима ћете бити примећени

Рецимо, ако су неки мушкарци орлови или соколови, постоји и одређени број оних других, који би могли да се упореде са голубовима или лешинарима. Такође, ако неке жене по својим карактеристикама могу да се упореде са лавицама или вучицама, није мали број оних којима би боље пристајале улоге кучки или хијена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Срећан вам “Осми март”, како год се осећале!

П.С. Нажалост, не знам ко је аутор овог генијалног цртежа, али је “покидао”.

Драгана Миљанић / Фејсбук

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *