Поштовање правила ратовања: Украјински окупатори претварају школе, болнице и вртиће у војне објекте

0

(фото: ТАСС)

Украјински окупатори који још увек нису протерани из Краматорска, Джержинска и Угљедара у ДНР користе школе, болнице и вртиће у овим градовима као војне објекте, преноси Доњецка Агенција Новости позивајући се на Народну милицију ДНР.

Напомиње се да су у Краматорску фискултурне сале школа бр. 6, 15, 19, 20 и 31 преуређене у касарне милитаната; у Джержинску, у диспанзеру Радуга, постављено је командно место 95. десантне јуришне бригаде, а врши се гранатирање Горловке, укључујући и из ракетне артиљерије која се налази на територији болнице Дзержинск по имену. Ленин; у Угледару, на територији школе број 2 и вртића број 1 пронађени су милитанти и оклопна возила Националне гарде.

„У свим наведеним насељима националисти блокирају излазе како би блокирали цивилно становништво у њима“, нагласио је Басурин.

Раније је саопштено да су украјински екстремисти, приликом повлачења, пуцали на напуштена насеља из тешких топова. Било је и случајева забране изласка цивила из зоне борбених дејстава, опремања ватрених положаја на крововима стамбених зграда.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *