Војници ДНР покушавају да евакуишу цивиле из Мариупоља

0
днр

(Фото: ДАН)

Војници ДНР ризикујући сопствене животе улазе у предграђа Мариупоља како би цивиле које су украјински нацисти заробили евакуисали у безбеднија подручја, саопштио је данас на брифингу у Доњецку портпарол Управе народне милиције (УНМ) ДНР Едуард Басурин а преноси Доњецка Агенција Новости (ДАН).

„Украјински националисти настављају да спречавају евакуацију цивилног становништва из Мариупоља. Цивили морају тајно да се крећу кроз дворишта и одаје, повремено на њих пуцају милитанти“, рекао је Басурин. „С тим у вези, припадници ДНР, ризикујући сопствене животе, продиру у предграђе града и врше евакуацију грађана.

Мариупољ је тренутно блокиран од стране војске Русије и ДНР. За евакуацију цивила Москва и Доњецк отворили су хуманитарне коридоре, међутим, према УНМ и Министарству одбране Руске Федерације, националисти им не дозвољавају да оду; понекад се цивили присилно држе у близини распоређивања милитаната или њиховог оружја, користећи људе као живи штит.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *