Лавров открио шта је циљ Запада на Балкану

1
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров указао је данас на опречне ставове западних земаља и повукао паралелу између признавања једнострано проглашене независности Косова од стране западних земаља и њиховог супротног става према референдуму на Криму.

“Схватили смо да уопште не говоримо о Украјини, већ о агресији на све што је руско – интересе, веру, културу, језик, безбедност и тако даље и тако даље”, нагласио је Лавров после разговора са шефом украјинске дипломатије Дмитром Кулебом.

Према његовим речима, циљ Велике Британије на Балкану, посебно по питању конфликта на Косову, био је да у Европи не буде превеликих и великих држава.

“И, вероватно, истом циљу се тежило у односу према Руској Федерацији”, додао је Лавров.

Он је реакцију Запада на руску операцију у Украјини назвао “френетичном”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То показује да заиста постоји битка на живот и смрт за право Русије да буде на политичкој мапи света уз пуно поштовање њених легитимних интереса”, изјавио је Лавров на конференцији за новинаре у Анталији после разговора са украјинским колегом.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лавров открио шта је циљ Запада на Балкану

  1. Kakva crna evropa..povelje, deklaracije, medjunarodno pravo to niko ne postuje..jedan cilj, porobljavanje svojih gradjana, vestacka hrana, inteligencija, genske terapije, stroga poslusnost i unistavanje integriteta, teritorijalnog, fizickog, psihickog..unistavanje vlade, drzavnih uprava i preusmerenje u centralu…jacanje na unistavanju porodice, svega prirodnog..e takvi svi zele da uniste Rusiju..niko nema protiv gradjana, dok ovi iz eu direktno uticu na porobljavanju gradjana i jacanje kazni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *