После само два радна дана у марту радници Фијата поново на плаћеном одсуству

0

(Анђелко Васиљевић)

Радници фабрике „Фијат Крајслер аутомобили Србија” послати су на плаћено одсуство после смо два радна дана у марту, а у тамошњем синдикату страхују да ће то бити и једини радни дани у овом месецу.

Председник Самосталног синдиката Саша Ђорђевић рекао је агенцији Бета да су запослени радили у уторак и среду, после чега су упућени на плаћено одсуство до 18. марта.

Он је рекао да је врло вероватно да ће то бити и последње радно ангажовање за март.

Ђорђевић је навео да се у фебруару радило само три дана и оценио да је ове године значајно смањен број радних дана у односу на претходну када је такође била редукована производња.

Додао је како је образложење руководства за одлазак на плаћено одсуство увек исти – да се производња усклађује са потребама, односно тражњом.

„Ово је тежак период за нашу компанију, али је свакако ситуација додатно отежана због кризе у Украјини. Међутим, кључно питање наших забринутих радника је шта ће бити убудуће”, рекао је Ђорђевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да „никоме није свеједно”, да радници брину да ли ће задржати посао и да се боји да ће криза у Украјини одложити најаве „да је завршено са нерадним данима”.

Председник синдиката је навео да истиче први месец рада прве групе радника која је из Крагујевца отишла у Словачку на рад у трајању од 90 дана и да се очекује се они овог викенда дођу у прву посету породици у Србији.

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *