Школа у којој ђаци неће смети да користе телефоне

0

(фото:Скриншот)

Ученици прокупачке Основне школе “Ратко Павловић Ћићко” од понедељка неће моћи да држе мобилне телефоне код себе током наставе, одлучено је у овој школи. Они ће их остављати кући, или када дођу у школу код директора, а биће им враћени када заврше наставу. Тако се ова школа у Прокупљу придружила пожаревачкој ОШ “Доситеј Обрадовић” и постала друга у Србији која је решила да основцима ови уређаји не скрећу пажњу са наставе.

“Желимо да вратимо ученичку пажњу на саму наставу и да их усмеримо ка образовању. Они су апсолутно сигурни док су у школи, а родитељи ће моћи било коју поруку да пренесу својој деци преко разредних старешина” – казала је директор школе Весна Тодоровић.

Како се одмори, а често и настава користе да се прегледа садржај друштвених мрежа, а деца се све мање друже између себе, на овај начин ће се вратити не само знању, већ и развијању хуманих особина и посветити другарству. Чињеница је да деца све више користе мобилне телефоне, а студије су показале да се тако отуђују од вршњака. Зато, барем у школи, непотребно је да буду над телефонима.

“Заиста подржавам ову идеју и мислим да се са мном слаже и већина родитеља. Признајем да и моје дете носи телефон у школи, као и стала деца. Нисам могла да јој објасним да само она не треба да га има док траје школа. Коначно смо и то решили захваљујући школи” – каже Милена Костић, мајка ученика ове школе.

Подсећа да под изговором да се не може побећи од напретка, деца губе детињство, јер су окупирана телефонима, али је тај тренд прешао у претеривање и потпуно отуђио децу. Како родитељи не желе да се њихово дете издваја, некако су, каже Костић, ишли линијом мањег отпора, па куповали телефоне малишанима и тако их увукли у свет за који су мали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Судија Мајић не мари за Устав: Јавни ангажман судије Апелационог суда коси се са Уставом

“Оно што ми као родитељи нисмо имали снаге да урадимо, учинила је школа. Коначно – искрена је наша саговорница.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *