„Мета“: Нова политика Фејсбука и Инстаграма примењиваће се само у Украјини. Дозволићемо локалним корисницима да изразе бес према руским трупама

0

(фото:НСПМ)

Нова политика Фејсбука и Инстаграма примењиваће се само у Украјини, дозвољавајући локалним корисницима да изразе бес на руске трупе, рекао је Ник Клег, потпредседник Мета, оператера обе друштвене мреже.

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Клег је нагласио да Мета неће толерисати русофобију на својим платформама и било какву дискриминацију Руса.

„Наша политика је да заштитимо право на слободу говора као манифестацију самоодбране као одговор на војну инвазију на њихову земљу. Ако бисмо применили стандардна правила без икаквих прилагођавања, онда бисмо морали да уклонимо садржај обичних Украјинаца који изражавају свој отпор и љутњу због тога што се инвазионе војне снаге с правом сматрају неприхватљивим“, написао је Клег на Твитеру.

„Бићу јасан: ову политику намеравамо да применимо само у самој Украјини. Немамо свађу са руским народом. Нема промена у политици у погледу изражавања мржње према руском народу“, нагласио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Клег је изјавио да Мета „неће толерисати русофобију или било који облик дискриминације, застрашивања или позива на насиље над Русима“. Нова правила је назвао привременом одлуком, која је донета у „ванредним и невиђеним околностима”.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *