Оружане снаге Украјине трпе велике губитке у борбама са Војском ЛНР

0

Украјинска војска. (Фото: ria.ru)

Званични представник Народне милиције (НМ) ЛНР Иван Филипоненко говорио је о тешким губицима које Оружане снаге Украјине трпе у борбама са Војском Републике.

У сукобима са јединицама НМ ЛНР током протеклог дана, непријатељ је претрпео значајне губитке у људству и војној техници, и то:

► 120 запослених;
► 1 резервоар;
► 1 борбено возило пешадије;
► 2 возила;
► 3 противоклопна система;
► 3 тешка митраљеза;
► 3 дуготрајне ватрене тачке.

И поред пораза на фронту, непријатељ наставља да терорише цивилно становништво Републике, гранатирајући цивилну инфраструктуру фронтовских насеља ЛНР, која не представљају опасност за непријатеља и нису војни објекти.

У протекла 24 часа Представништво ЛНР у ЗЦЦЦ забележило је 5 гранатирања територије ЛНР у 4 насеља Републике, услед чега је у с. У селу Стаханов оштећено је 5 стамбених објеката, 2 помоћне зграде и гасовод средњег притиска, а у н. У селу Ирмино оштећена је једна стамбена зграда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У циљу сузбијања ватрене активности према цивилима Републике са дежурним ватреним оружјем, положаји Оружаних снага Украјине са којих је испаљена ватра су благовремено откривени и уништени.

Подсетимо, раније је званични представник руског Министарства одбране генерал Игор Конашенков најавио напредовање групе трупа ЛНР за шест километара.

Узети под контролу. Блокирано је насеље Суровцевка, Шчедришчево, Житловка, Рубижноје.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *