Амерички возачи проглашени кривим за поскупљење бензина

0

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Амерички возачи на необичан начин изражавају своје незадовољство наглим поскупљењем горива лепљењем налепница са ликом председника Џоа Бајдена и натписом „Успео сам!“ поред екрана са ценом бензина. О томе пише Њујорк пост .

Док је председничка администрација забранила увоз руске нафте у знак одмазде за војну операцију у Украјини , неки критичари кажу да је вероватније да ће Бајден својом енергетском политиком сам саботирати цене гаса.

Новинари су налепнице, које се на Амазону продају у паковањима од 100 за осам долара, пронашли на бензинској пумпи на Брукнер булевару у Мот Хејвену, као и у Харлему на Бродвеју, и о томе питали раднике и возаче бензинских пумпи.

“Само знам да је све што је Бајден урадио откако је преузео дужност искочило из колосека. Вратите Трампа. Све ово је држало мој ауто паркиран недељу дана. Пажљиво”, одговорио је Харолд Фрост из Уппер Вест Сидеа на питања о “анти-Бајдену” налепнице.
“Не подржавам демократе. Одају утисак да имају подршку мањина, а заправо то раде само за себе”, рекао је Винсент Вилијамс из Харлема. Он је додао да би могао да приушти да потроши 15 долара на бензинској пумпи, која у Њујорку заиста може да купи нешто више од 11 литара горива.

Власници бензинских пумпи су се, међутим, противили постављању таквих станица, називајући то вандализмом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Залепите свој ауто, залепите свој дом. Али немојте скрнавити приватну имовину”, рекао је оператер бензинске пумпе из Алабаме.
САД и Велика Британија су 8. марта објавиле забрану увоза руске нафте како би појачале притисак на Москву због специјалне операције у Украјини. У Лондону су најавили потребу да се руско гориво напусти до краја године. Вашингтон је такође забранио увоз других енергетских ресурса, укључујући природни гас.

Прочитајте још:  Руски МИП: Не плашимо се санкција

Касније се „нафтним санкцијама“ придружила и Канада . Истовремено, неке земље ЕУ су рекле да ће им бити изузетно тешко да живе без руског гаса.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *