Четири фабрике и болница: Шта је Вучић “стигао” за само пет дана

1

(BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/MO)

У претходној седмици, а мање од месец дана пред изборе, председник Србије Александар Вучић успео је да положи камене темељце за неколико фабрика, обиђе радове на изградњи нових погона, као и да отвори још једну новоизграђену болничку зграду.

Изборна кампања се захуктава, а први човек најјаче партије у земљи, као председник Србије имао је веома активну претходну седмицу, буквално од понедељка до петка “букирану” за полагање темељаца и отварања нових објеката.

У понедељак, 07. марта, у улози председника свих грађана присуствовао је свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи нове фабрике компаније Еренли у Лесковцу.

Турци ће у фабрику инвестирати 16,6 милиона евра и где ће производити системе за циркулацију у аутомобилској индустрији. Планирано је да производња почне за три месеца и да у фабрици буде запослено 350 људи. Целокупна производња биће намењена извозу у Италију, Немачку, Шпанију, Португал, а годишњи приход би требало да буде око 25 милиона евра.

У уторак, 08. марта, председник Србије је присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике Бизерба у Ваљеву.

У фабрици немачке компаније Бизерба ће, према најавама, бити запослено око 500 радника. Инвестиција је вредна више од 33 милиона евра, а почетак рада фабрике очекује се у последњем кварталу ове године. Председник Вучић је поручио да је држава спремна да немачкој компанији још снажније помогне већим подстицајима убудуће, уколико се одлучи да повећа број запослених. “За нас је ово велики дан. Просечна бруто плата биће 1.772 евра, што значи преко 1.100 евра нето плата”, рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Избори у Србији: успех Запада и велика лекција за Русију

У среду, 09. марта, председник је са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом у Адашевцима присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике сточне хране УБМ групације.

Фабрика у општини Шид ће се градити на површини од 20 хектара и обухватиће објекте за производњу сточне хране и складиштење сировина и готових производа. Инвестиција је вредна 24 милиона евра.

У четвртак, 10. марта, председник је у Лозници обишао радове на изградњи нове фабрике компаније МИНТХ Унитед Аллоy-Тецх Еуропе.

Кинеска компанија Минт за производњу ауто-делова отвориће у Србији укупно око 3.000 радних места, изјавио је Вучић и додао да ће фабрика пуно значити за привредни опоравак тцелог Подриња.

У петак, 11. марта, председник Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији отварања новоизграђене зграде Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње” у којој ће се први оперативни захват извести већ у понедељак.

Институт има 14.000 квадратних метара. У њега је уложено 15 милиона евра, на четири је спрата, са 108 болничких кревета, четири операционе сале и једном хибридном салом. Вучић је најавио да ће се изгадити велики паркинг, али и хелиодром “ако ваздухопловне власти дозволе”.

“Учините све да се смање листе чекања. Данас сам овде сазнао да је чак 47 одсто смртних случајева од болести последица срчаних и васкуларних проблема”, рекао је Вучић.

А од понедељка истим темпом?

По свему судећи, председник се неће ту зауставити.

Према првобитним најавама, Вучић је требало да присуствује у суботу додели уговора за младе лекаре и нових санитетских возила, али се ипак на тој свечаности појавила “само” премијерка.

Ипак, већ у понедељак председник ће посетити Врање где ће, како се очекује,између осталог отворити погон Компаније Теклас који послује у Владичином Хану.

Прочитајте још:  ШИПТАРИ ПРЕТЕ ДА ЗАПАЛЕ ЦЕО БАЛКАН: Код Јужне Митровице праве највећу војну базу, а то није оно најгоре

БИЗЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Четири фабрике и болница: Шта је Вучић “стигао” за само пет дана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *