ЛНР: Украјинске снаге заузимају стамбене зграде

0

(фото: Русвесна.су)

Украјинске оружане снаге током напуштања положаја на периферији насеља заузимају стабмене зграде, рекао је новинарима портпарол Народне милиције Луганске Народне Републике Иван Филипоненко.

„Уобичајено су напустили своје положаје који су били удаљени од насеља, или су протерани одатле, а сада активно заузимају стамбене четврти, опремају ватрена упоришта у стамбеним зградама и кријући се иза цивилног становништва припремајући линије одбране“, рекао је Филипоненко.

Он је објаснио да улазак украјинских снага безбедности у стамбена насеља успорава напредовање снага ЛНР.

„То је пре свега због чињенице да покушавамо да спасемо животе наших цивила и не можемо себи да дозволимо да насумично пуцамо по стамбеним насељима, те се непријатељска ватрена упоришта прецизно идентификују и систематски уништавају. Наше јединице настављају даље“, рекао је Филипоненко.

Народна милиција ЛНР саопштила је да је заузела село Варварово код града Рубежнаја и уништила већи број украјинске војне технике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *