РПЦ у Холандији прекинула општење са Московском патријаршијом због Украјине

1

(Фото: Pixabay )

Руска православна црква у Амстердаму објавила је раскид са Московском патријаршијом, што је први познати случај прекида веза са Западном црквом због инвазије Украјине.

„Свештенство је једногласно изјавило да више не може да функционише као део Московске патријаршије и да обезбеђује духовно безбедно окружење за наше вернике“, наводи се у саопштењу свештенства објављеном на његовом сајту.

„Ова одлука је изузетно болна и тешка за све заинтересоване стране”.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “РПЦ у Холандији прекинула општење са Московском патријаршијом због Украјине

  1. зашто овакве лажне информације? Парохија из АМСТЕРДАМА је “свештенство”= Мелетије Шкотланђанин, Хилдо Холандез, Михаил Холандез, Јован Албанац и ђакон Олег Бандеровац. Ниједна друга парохија где су РУСКИ свештеници глупе изјаве није давала као ови Холанђани Фанарски службеници бившег Синдесмоса и Сергејевског Богословског Института из Париза!

    ми смо до моронске пландемије били парохијани храма Св. Николаја у Амстердаму. Покојни протојереј Алексеј Voogd окреће се у гробу шта ови јади творе и то ПРВЕ НЕДЕЉЕ ВЕЛИКОГ ПОСТА. Све одавно договорено, јер Фанарски мајмунолози желе сву некретнину дијаспоре да узму у своје руке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *