Украјинске трупе током повлачења из Волновахе оставиле инострано оружје

0

(фото: ТАСС)

Украјински војници су током повлачења из Волновахе оставили оружје иностране производње, саопштила је Народна милиција Доњецке Народне Републике.

Народна милиција ДНР је на Телеграм каналу саопштила да украјински милитанти током повлачења масовно остављају велику количину муниције за све врсте наоружања на својим позицијама.

Посебно се напомиње да су у Волновахи јединице Народне милиције ДНР заплениле не само огромна складишта муниције, већ и аутомобиле и оклопна возила, која ће ускоро, након мањих поправки, бити пуштена у рад и користиће се за ослобађање преостале територије ДНР.

„Поред муниције и наоружања совјетске и украјинске производње, припадници Оружаних снага Украјине у повлачењу бацају узорке западног наоружања које одмах користе браниоци Донбаса у борби. Офанзива Народне милиције не може се зауставити. Једина шанса украјинских војника да преживе је да одмах прекину отпор и положе оружје“, наводи се у саопштењу.

Спутњик

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *