Ер Србија због притисака из Европе смањује број летова за Москву

0

(фото:НСПМ)

Ер Србија је преузела слотове руског Аерофлота и тренутно има 15 летова недељно ка Москви, али ће се, због притисака који последњих дана стижу из Европе, вратити на “фабричка подешавања”, објавила је “Политика”.

То значи да ће Ер Србија саобраћати до Москве осам пута недељно и евентуално два пута до Санкт Петербурга у виду чартер лета, као пре украјинске кризе.
Наводи се да авионску карту из Београда до Москве за март није могуће купити.

У једном тренутку јуче рано ујутро су се на сајту Ер Србије појавиле карте за ову седмицу по цени од око 140.000 динара, у једном смеру, али су за неколико минута распродате. Коме се не жури, може да купи карту за средину априла по цени од 27.000 до 42.000 динара, ако успе да се укрца на авион, јер ће број летова по свему судећи бити ограничен.

Санкције које су европске земље увеле руским авио-компанијама, односно забраниле да руски авиони користе ваздушни простор ЕУ због инвазије на Украјину и контрасанкције које је Русија увела компанијама из тих земаља, од Србије су ненамеравано направиле једину земљу чија авио-компанија може несметано да саобраћа између европских дестинација и Русије, пише “Политика”.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће за неколико дана Ер Србија имати поново само један лет дневно за Москву јер се води хајка против Србије у којој се наводи да је Београд удвостручио авионе за Москву, да зарађује на “украјинској крви”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *