Јирген Елзесер: Мир са Русијом је у интересу Немачке

0

Фото: Компакт

На панел дискусији под називом „Украјинско – руски конфликт“, одржаног 10. марта у Берлину у организацији партије Алтернатива за Немачку, угледни немачки и светски новинар и издавач Јирген Елзесер представио је нови број магазина Компакт са насловом „Имиџ непријатеља Русије – НАТО маршира напред”, и притом изнео свој став о ратним сукобима у Украјини.

Најпре се Елзесер осврнуо на ставове немачких странака о сукобу у Украјини. Није штедео критике према једном политичком делу партије Алтернатива за Немачку и неких других делова деснице, који су се у Бундестагу придружили хорском урлању против Путина, а чак иду толико далеко да подржавају украјинске екстремисте који увлаче Немачку у сукоб.

Председавајући посланичке групе у Бундестагу странке Алтарнатива за Немачку Вајдел и Хрупала су се противили санкцијама у Бундестагу, али су истовремено подржали осуду руске агресије од стране већине посланика. Међутим, има и других гласова у Алтернативи за Немачку, као што су чланови државног парламента Ларс Гинтер и Гунар Линдеман, чији је Елзесер био гост на политичком подијуму.

Прочитајте још:  Русија тестирала "оружје судњег дана"; у секунди са лица Земље може да избрише Француску

Кратак резиме излагања Јиргена Елзесера о украјинском – руском конфликту:

– Немачке патриоте морају заступати немачке интересе а не украјинске. Паликуће владају Кијевом и желе да сруше цео свет да би спасили свој режим. Најјаче украјинске борбене јединице попут Азова су нацисти, који сањају о сопственој моћи, али само раде прљав посао за НАТО.

– Мир са Русијом је у интересу Немачке. Кад год је било добро између два народа, било под канцеларом Бизмарком или под канцеларом Брантом, то је било добро за оба народа и за немачку државу. Ако постоји једна лекција из историје онда је то да Немци и Руси никада више не смеју дозволити да буду супротстављени једни другима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Немачка мора да се повуче са ратног фронта НАТО. Нема војника за НАТО, нема цента за НАТО, нема санкција Русији, нема руске мржње. Уместо тога, отварање Северног тока 2, гасовода мира.

– Немачка мора да изађе из НАТО-а. Само неутралност осигурава опстанак нашег народа. Без НАТО-а можемо покренути појас ванблоковских држава од Балтичког до Црног мора – у миру са Америком и Русијом.

Милан Старчевић / Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *