Путин: Масовна офанзива Оружаних снага Украјине на Донбас и Крим била је питање времена

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Украјина се циљано припремала за војни сценарио у Донбасу, а потом и за масовну офанзиву на Крим, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Украјина, подстакнута Сједињеним Државама и низом западних земаља, намерно се припремала за војни сценарио. До крвавог масакра и етничког чишћења у Донбасу. Масовни напад на Донбас, а затим и на Крим било је само питање времена“, рекао је шеф државе.

Руска војска је осујетила те планове, нагласио је он.

„У Кијеву се нису само спремали за рат, за агресију на Русију, на Донбас, већ су га и водили. Покушаји организовања саботаже и терористичког подземља нису престајали. Последњих година настављена су непријатељства у Донбасу, гранатирање мирних насеља. За то време је погинуло скоро 14.000 цивила, укључујући и децу“, рекао је Владимир Путин.

Почетком фебруара, председник Русије је, коментаришући идеју о уласку Украјине у НАТО, подсетио да украјински доктринарни документи предвиђају „повратак Крима“ , укључујући и војним путем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф ДНР Денис Пушилин је 6. марта известио да је у једном од штабова украјинске војске пронађен лаптоп са регистрацијским бројем лиценце НАТО-а и обавештајним подацима.

Према обавештајним подацима републике и сведочењу затвореника, офанзивна операција Оружаних снага Украјине требало је да почне 8. марта ове године: инвазија је планирана истовремено и на територију република Донбаса и на територију Руске Федерације – на Криму, рекао је Пушилин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *