Министарство одбране: Снимци мртвих цивила у Черњигову су још један лажњак СБУ

1

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Сви људи који су погинули у Черњигову су или жртве украјинских националиста, или је ово још једна продукција СБУ , рекао је новинарима у среду генерал-мајор Игор Конашенков, портпарол руског министарства одбране .

Он је напоменуо да су данас, истовремено, на свим пропагандним ресурсима кијевског режима дистрибуирани видео снимци убијених цивила у Чернигову , које су наводно „стрељали руски војници“. Истовремено је назначено да су сви погинули наводно стајали у реду за хлеб.

“Желим да истакнем да у Чернигову није било и нема их. Све јединице руских оружаних снага су ван Чернихива, блокирају путеве и не спроводе никакве офанзивне операције против града”, рекао је Конашенков.

Он је додао да на видео снимку који су пресликали украјински пропагандисти нема трагова експлозије муниције, сви прозори на оближњим зградама су нетакнути, нема оштећења на зидовима, као ни других знакова експлозије на тлу. „Тако су сви мртви људи – жртве терора украјинских националиста или ови видео оквири – још једна продукција СБУ “, рекао је генерал.

Званични представник је напоменуо да је истовремено са украјинским интернет ресурсима овај лажњак објављен на званичним страницама амбасаде САД у Украјини на друштвеним мрежама без икакве провере и прибављања доказа .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Истовремено, сама амбасада, као што знате, одавно се не налази чак ни у Кијеву , већ у Лавову . И директно се не примећује како руско војно особље испоручује и дистрибуира стотине тона хуманитарне помоћи становницима Черниговска област у насељима ослобођеним од националиста“, рекао је он.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Министарство одбране: Снимци мртвих цивила у Черњигову су још један лажњак СБУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *