Руска авијација је током протеклог дана елиминисала 128 војних објеката у Украјини – Министарство одбране

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

О току специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине говорио је званични представник руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Прочитајте још:  Украјинске избеглице незадовољне Португалом
Представник руског Министарства одбране рекао је да је руска авијација током протеклог дана елиминисала 128 војних објеката у Украјини.

„Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је: 111 украјинских авиона, 68 хеликоптера, 160 беспилотних летелица, 159 противваздушних ракетних система, 1353 тенка и других оклопних борбених возила, 129 вишецевних ракета. система, 493 оруђа теренске артиљерије и минобацача, као и 1.096 јединица специјалних војних возила“, рекао је Конашенков на брифингу.

Такође, Министарство одбране Русије је навело да се група трупа ЛНР, настављајући офанзивне операције, бори у границама града на северозападу, североистоку и истоку града Северодоњецка. А јединице ДПР, развијајући офанзиву, преузеле су контролу над насељима Михајловка, Ставка, Ботманка, Васиљевка и боре се за Верхнетроетское.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *