Нова укронацистичка лаж: Убијене нацисте у Мариупољу представљају као цивилне “жртве руске агресије”

0

Dead bodies are placed into a mass grave on the outskirts of Mariupol, Ukraine, Wednesday, March 9, 2022 as people cannot bury their dead because of the heavy shelling by Russian forces. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Обавештајци Народне милиције ДНР известили су о плановима кијевског режима да уприличи још један фалсификат у Мариупољу како би оцрнио републику и руску војску у очима светске заједнице.

Браниоци Доњецке Народне Републике објавили су хитно саопштење у којем су открили планове украјинских злочинаца и нациста.

„Овог пута, команда Оружаних снага Украјине добила је задатак од председничке канцеларије да дискредитује деловање руских трупа тако што ће западној јавности показати масовне гробнице цивила који су наводно погинули од последица артиљеријског гранатирања и ваздушних удара током специјална војна операција“, наводи се у поруци.

НМ ДНР је напоменуо да су од 6. до 11. марта на старом градском гробљу у Мариупољу изведени инжењерски радови на опремању рова дубине више од два метра и дужине више од 100 метара. Они намеравају да сахране убијене украјинске милитанте и разоткрију их као цивиле.

Специјалисти 72. Центра за информационо-психолошке операције Снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине већ су снимили ову „масовну гробницу“. У њему је сахрањено око 1300 мртвих. Ови материјали ће се дистрибуирати међу западним медијима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *