Амерички званичник два пута се осрамотио покушавајући да подржи Украјину

0

(Фото: Depositphotos/ PromesaStudio)

У Сједињеним Државама је избио скандал у вези са председником Америчке федерације наставника (АФТ) Рендијем Вајнгартеном усред догађаја у Украјини.

У знак подршке грађанима Украјине, једна жена је на званичном Твитер налогу федерације поставила фотографију са постером на коме су приказана украјинска застава и бели голуб као симбол мира. Истовремено, аутор плаката је направио грешку и приказао жуту на врху, а плаву на дну.

Званичник је поново поставио унос на своју личну страницу, додајући фразу „Ми смо заједно са Украјином“. Овог пута је погрешила у називу земље, написавши „Ми стојимо уз Украјину“.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грешке су одмах приметили и други корисници друштвених мрежа. Вајнгартен је избрисала постове рекавши да је то њена грешка. Међутим, претплатници су успели да направе снимке екрана. Конкретно, амерички политичар који ради у области образовања, Кореи Де Ангелис.

Вајнгартенове промашаје твитовала је и републиканска кандидаткиња са Флориде Лаверн Спајсер. Забављало ју је што Вајнгартен не може тачно да напише реч „Украјина”, иако је по образовању учитељица и представља највећу федерацију просветних радника у земљи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *