У Белорусији је покренут поступак против Арестовича

0

(фото:СБ БУ)

Државно тужилаштво Белорусије саопштило је да је покренуло кривични поступак против Алексеја Арестовича, саветника шефа канцеларије Владимира Зеленског, због јавних позива на терористичке нападе.

Прочитајте још:  Немачка политичарка: Да ли сте ви свесни да Украјинци могу нашим нуклеарним ракетама напасти Москву
Раније је Арестович позвао на „рат на железници“ у јужној Украјини и Белорусији , како би се уништиле руте за пребацивање руских снага .

„Генерално тужилаштво Републике Белорусије отворило је кривични поступак против саветника Канцеларије председника Украјине Арестовича по делу 3 члана 361 Кривичног законика Републике Белорусије („позива на … радње са циљем наношења штете националној безбедности“), саопштио је Телеграм канал. одељења.

Како се наводи у извештају, „осумњичени је најкасније до 17. марта 2022. године снимио и поставио на интернет видео снимак са јавним позивима да изврши терористичке и саботажне акте на објектима Белоруске железнице , да изврши друге радње са циљем наношења штете. национална безбедност Републике Белорусије“.

Ради организовања прелиминарне истраге, кривични предмет је упућен Истражном комитету Републике Белорусије“, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Санкција члана предвиђа казну у виду затвора до 12 година.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *