Непријатељ је испалио Точке-У, руски Искандери су уништили положаје ракета Оружаних снага Украјине

0

Foto:EPA-EFE/STR

Министарство одбране саопштило је да су Искандери руске војске уништили лансере украјинских ракета Точка-У након што су нацисти покушали да нападну забрањеном касетном муницијом на Мелитопољ.

У ноћи 18. марта, са територије коју контролишу украјинске власти, стамбена насеља града Мелитопоља, који је под контролом руске армије, погођена су ракетама Точка-У са касетним бојевим главама.

Руски системи противваздушне одбране одбили су ракетни напад на цивиле у граду.

Гранатирање града изведено је са севера, са југоисточне периферије града Запорожја, који у потпуности контролишу украјинске националистичке јединице.

Оружане снаге Руске Федерације извршиле су зарез координата лансирања украјинских балистичких ракета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У циљу сузбијања ракетних напада и заштите грађана Украјине од нових напада кијевског националистичког режима, две ракете Искандер уништиле су лансере украјинских националиста.

Министарство одбране је истакло да Мелитопољ сада живи обичним животом. Постоје продавнице и јавни превоз. Руско војно особље свакодневно доставља хуманитарну помоћ граду, што су више пута говорили и приказивали представници медија.

„Сљедећа употреба балистичких пројектила од стране кијевског режима против цивила, знајући унапријед да нема ватрених положаја руских оружаних снага у стамбеним подручјима Мелитопоља, потврђује злочиначку природу националистичког руководства Украјине“, рекао је Игор Конашенков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *