СНС заборавио шта је обећао Ужицу: Аеродром и фабрику чекају шест година

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Да су сва обећања СНС испуњена, а којих су се годинама у назад наслушали, Ужичани би данас летели авионима са аеродрома Поникве, имали фабрику ауто-делова, индустријску зону на Белој земљи и решену канализацију у том насељу. До сада би се решио проблем отпадних вода у Турици па би поново запливали својом Ђетињом, поред које често не могу од смрада ни да прошетају. Већ би имали бар једно одељење Техничког факултета из Новог Сада, како је напредњачка коалиција најавила пре четири године. И сада се подгревају стара обећања, нека стара скоро 30 година, као што је обилазница око Ужица, а касније тунел испод Кадињаче и поново аеродром.

У априлу 2016. слетео је на Поникве Александар Вучић, обишао аеродром, видео шта је, како је рекао, „у тишини“ већ урађено, а онда Ужичанима обећао да ће аеродром на Пониквама бити спреман за цивилни саобраћај већ за неколико месеци.

„Аеродром Поникве ћемо крајем августа да отворимо за саобраћај и ту ће нам бити потребна подршка свих људи који имају добре везе у иностранству… Намерно нисмо водили камере данас на Поникве, да бисте добро знали да се нимало не шалимо и да оно што говоримо је пуна и сушта истина“, обећао је Вучић 2016. на Тргу партизана у Ужицу.

Приликом идуће посете Ужицу, пет година касније, Вучић је имао ново објашњење за аеродром.

„Остаје нам да размишљамо, да видимо како ћемо због малог простора и уласка у ваздушни простор неких других земаља, да видимо шта је то што можемо да радимо са Пониквама. Дакле, можемо ли да издржимо са Пониквама и да га успоставимо макар за АТР авионе и мање авионе, да додатно подстичемо туризам и у Ужицу и у читавом Златиборском округу“, рекао је прошле године Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Балканске урвине: Кордон за Србе док се ствара Велика Албанија!

Прођоше године, скоро шест од првог Вучићевог обећања, а од аеродроме и даље ништа. Тада су, према Вучићевом казивању, само недостајали авиони и путници. Касније је рекао да ни мали авиони не могу да слете, а у овој кампањи, од ресорног министра чујемо тужну причу.

“Аеродром Поникве, нажалост, има тужну судбину из 1999. године. Ми морамо да подигнемо тај аеродром, не само због Ужица већ због целе западне Србије. Морамо да интегришемо све локалне самоуправе за реализацију тог пројекта. Да је то једноставан пројекат, неко би га реализовао у претходном периоду”, рекао је ових дана у Ужицу министар грађевине, саобраћаја и инфраструцтуре Томислав Момировић.

Од њега смо пре неколико месеци сазнали да се на аеродрому планира изградња ограде и разминиравање неколико капонира, што је додатно збунило јавност која је пре око четири године обавештена да је тај посао завршен, а ограда се градила годинама. Највећу наду давала је делимично завршена зграда, на једном од капонира на којој пише да је ту или да би ту требало да буде аеродром.

Пре шест године, Александар Вучић је Ужичанима обећао и фабрику ауто-делова и нова радна места.

„Довешћемо аутомобилског инвеститора за аутомобилске делове и тиме покушати да поправимо не лаку, рекао бих, релативно тешку ситуацију што се броја незапослених у Ужицу тиче“, рекао је у Ужицу 2016. године Вучић.

Шта је било са фабриком, нико не зна. После избора нико је више није помињао, а о озбиљности тог обећања говори и податак да нико не зна о ком се страном инвеститору радило ни на којој локацији је требало да фабрика буде изграђена.

Прочитајте још:  Курти : Нећемо дозволити "државу унутар државе", само међусобно признање

Напредњаци су Ужичанима обећали и индустријску зону на Белој земљи. То је требало да буде прва „зелена“ индустријска зона у Србији која би се простирала на површини од око 28 хектара.

„Засада су на Белој земљу изграђена два канализациона крака и мини-постројење за пречишћавање отпадних вода за део становништва, око 60 домаћинстава. Министарство привреде је у те радове уложило око 40 милиона динара. Требало би да домаћинства буду прикључена на канализациону мрежу током ове године, а уколико буде индустријске зоне, прикључиће се и трећи крак“, рекли су нам из ужичког ЈП „Ужице развој“.

После обећања авиона и милиона, Ужичани се и даље надају решавању основних инфраструктурних проблема. Ових дана им се обећава решавање канализационе мреже у насељу Турица, како би Ђетиња и ужичка плажа, поново на прави начин биле доступне грађанима Ужица.

Највише обећања у овој кампањи стиже из градске општине Севојно. Обећан им је магистрални цевовод, обнова амбуланте, изградња пасареле…

Све оно што су чули, не само пре четири већ и пре осам година.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *