Становници Херсона испричали како се град враћа нормалном животу

0
херсон

херсон(фото:Принтскрин)

Становници украјинског регионалног центра Херсона, који је дошао под контролу Оружаних снага Русије, рекли су за РИА Новости да се живот у граду враћа уобичајеном току – јавни превоз ради, две пијаце су поново отворене, има производа.

На снимку и фотографији које су мештани дали РИА Новостима види се да улицама возе тролејбуси и аутобуси, такси возила, грађевинска опрема. На једном од оквира приказан је теренац са знаком у облику слова З на бочном прозору.

“Централни део града, (улица) Иљуша Кулика, ту су таксији, тролејбуси. Људи су на аутобуским стајалиштима, град живи”, каже један од мештана. Други видео каже да су отворена Дњепарска и Централна пијаца Херсона, на полицама има поврћа. Према речима саговорника агенције, има скоро свих производа, осим млечних. Судећи по видео снимку, кромпир кошта 25 гривна по килограму (око 90 рубаља), лук 22 гривни (око 77 рубаља), цвекла 30 гривна (око 105 рубаља), шаргарепа 20 гривна (око 70 рубаља).

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *