Русија позива укронацисте да предају оружје и напусте Мариупољ

0

(фото: ТАСС)

Русија позива украјинске националисте да предају оружје и напусте Мариупољ у правцу области под контролом Кијева и гарантује им се безбедност, изјавио је у недељу Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за управљање националном одбраном.

„Позивамо украјинску војску, батаљоне територијалне одбране, стране плаћенике да зауставе непријатељства, предају оружје и напусте Мариупољ преко хуманитарних коридора договорених са украјинском страном на територије под контролом Кијева. Безбедан излазак је загарантован свима који предају оружје“, рекао је он.

Прочитајте још:  Русија: Народ се жали на појаву ЛГБТ пропаганде

„У случају да вас кијевски званичник још једном изда и нареди да умрете као мученици, позивамо оне којима је стало до свог живота: то можете учинити (предајте оружје и напустите град – ТАСС) сами у групама“, додао је он.

Према Мизинцеву, команданти снага ДПР и ПЛР биће спремни за овај сценарио и обезбедиће безбедан излазак ненаоружаних милитаната.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *