Укронацисти су испалили више од 200 пројектила на територију ДНР

0

Непријатељ је током протеклог дана испалио више од две стотине граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град 122 мм, топова 152 и 122 мм, минобацача 120 и 82 мм.

Гранатирано је подручје шеснаест насеља Републике. Од последица украјинске агресије два цивила су погинула, а двадесет осам је повређено. Оштећена су 33 стамбена објекта, шест инфраструктурних објеката и једно возило.

Прочитајте још:  КИЈЕВСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ОДЛУЧИЛИ: Шта ће бити са митрополитом Павлом? (ВИДЕО)
Материјали о чињеницама страдавања и рањавања цивила, оштећења инфраструктуре предати су представницима међународних организација за људска права, као и Генералном тужилаштву ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде Оружаних снага Републике Српске. Украјина.

Војна лица Доњецке Народне Републике заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора.

Током протеклог дана, војнике Доњецке Народне Републике уништила су четрдесет четири украјинска освајача, један тенк, два борбена возила пешадије, три ватрена положаја 100 мм противтенковских топова МТ-12 „Рапира“. Заробљена су два самоходна топа 2С1 „Гвоздика“, једно борбено возило, три теретна возила и ДВА оклопна возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осам војника 25. ваздушно-десантне бригаде и једанаест војника 54. механизоване бригаде добровољно су положили оружје и прешли на страну Доњецке Народне Републике.

Напорима наших бранилаца, 216 људи, међу којима 41 дете, евакуисано је из града Мариупоља. Од спасених грађана стижу информације о злочинима укронациста над цивилима у граду Мариупољу и формира се доказна база. Званично изјављујемо да ниједан украјински ратни злочинац неће избећи заслужену казну.

Апелујем на војна лица Оружаних снага Украјине, команда вас је напустила. Следите пример својих другова и спасите свој живот. Само ако добровољно положите оружје и пређете на страну Доњецке Народне Републике, моћи ћете да се вратите својим породицама.

Апелујем на цивиле који се налазе на територији коју су привремено окупирали украјински националисти и изражавам захвалност на брзом информисању о акцијама непријатеља и грађана којима је потребна помоћ преко званичног бота за повратне информације (@нмднр_бот) Народне милиције ДНР у апликација Телеграм.

Команда је одлучила да грађанима обезбеди новчане награде за драгоцене информације и активно учешће, сви детаљи су у нашој апликацији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *