Шиптари по џамијама држе предавања о штетности српских производа!

0

Depositphotos/Syda_Productions

Позив Шиптара на бојкот српске робе на Kосову и Метохији „преселио“ се и у џамије! У петак је, како су то објавили многобројни медији на KиМ, уследио и позив председника Савета исламске заједнице у Приштини Хетема Спјанија који је поручио грађанима да купују и једу искључиво домаће производе и избегавају оне који долазе из централне Србије.

Предавања на тему „штетности“ српских производа одржана су чак и у свим џамијама, где је верницима саветовано да бојкотују српску робу.

Овај директан говор мржње уперен против читавог српског народа на KиМ започео је објављивањем спота аутора Бурима Пираје и групе „Беса бесе“ пре неколико дана, а који се сада „врти“ по телевизијама и другим медијима. У њему девојчица оцу у радњи, који купује српске производе, дословце каже:

Речи девојчице слуша и жена која је такође напунила колица српским производима, а која након тога баца корпу сузних очију.

Прочитајте још:  Шиптарске институције од данас без Срба

Kако објашњавају саговорници „Новости“, ова кампања одавно је превазишла економски бојкот и озбиљно угрожава не само права, већ и безбедност Срба на Kосмету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Бојим се да појачана негативна реторика према српској роби може довести до погоршања безбедносне ситуације – истиче Гордана Ђорић из српског невладиног сектора на KиМ.

Указујући да спот који се против куповине српских производа на Kосову емитује садржи говор мржње, Ђорићева опомиње на изостанак реакције како косовских тако и међународних институција, пре свега УНХЦР, јер се девојчица у споту злоупотребљава у политичке сврхе.

– Злоупотреба деце није ништа што већ није примењено и виђено на Kосову. Треба се подсетити на демонстрације у Приштини деведесетих година када су хтели да покажу да им Србија угрожава егзистенцију и када су демонстрирале жене са хлебом у једној руци, док су другом руком држале децу. Сетимо се и наводног масовног тровања у школама када су наводно српске власти тровале само албанске средњошколце – истиче Иван Миљковић, новинар из Грачанице.

Прочитајте још:  Шиптарска пропаганда ради пуном паром:Курти позвао папу да посети лажну државу "Косово"

Додаје да су поруке из спота код већег дела Албанаца уобичајен образац васпитања деце, која се од малих ногу уче да мрзе Србе јер су „њихови архетипски непријатељи“.

ГОДИНАМА ИСТА ПРИЧА

ПРЕДСТАВНИЦИ српског цивилног сектора на KиМ опомињу да кампања против српских производа траје годинама. Подсећају на превртање камиона са српском робом, позиве на бојкот „плазме“ и спаљивање српских производа у центру Приштине, увођење такса. У свим тим кампањама осим грађана учествују и приштинске институције.

Прочитајте још:  Заветници поздравили позив српских интелектуалаца на обједињавање државотворних снага у очувању Косова и Метохије у саставу Републике Србије

Новости / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *