Више од 500 школа у штрајку

0

Школа на Тајланду (Фото: Profimedia)

Председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић каже за Нова.рс да је преко 500 школа данас у штрајку због захтева које држава игнорише већ месецима.

Јанковић наглашава да ће данас сигурно у штрајку бити између 500 и 600 школа, али да се прецизан број још не може тачно знати.

“Часови су скраћени на 30 минута, након чега се звони па професори и ученици напуштају учионице, или ако нису успели да се организују да звони након тих пола сата, у том моменту се напушта учионица без обзира што није крај часа. То зависи од школе до школе” – каже Јанковић.

Она додаје да је ово други штрајк, будући да је први одржан 17. марта, а најављен је још један који ће бити одржан 31. марта.

“Тада ће бити окупљање наших чланова широм Србије, дакле неће се долазити у Београд, већ ће свако у свом граду одржати протест до испуњења захтева. Што се тиче наставе, до тог 31. марта часови ће бити 45 минута” – подвлачи Јанковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је реч о захтевима, председница Уније синдиката каже да остају два кључна захтева – смањење броја ученика у одељењима и повећање зарада.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *