Министарство одбране: Војске Русије, ДНР и ЛНР пробијају одбрану непријатеља

0
днр

(фото:МГБ ДНР)

Министарство одбране извештава о новим успесима руске армије и јединица Народне милиције ДНР и ЛНР у току специјалне војне операције у Украјини.

Јединице руских оружаних снага, развијајући офанзиву, напредовале су још 6 км, заузеле насеље Урожајноје и тренутно се боре са јединицама 128. засебне брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине.

Група трупа ДНР продрла је 4 км дубоко у одбрану 25. ваздушно-десантне бригаде украјинских оружаних снага и бори се за заузимање насеља Каменка, Новоселовка Втораја, Верхњеторецко.

У правцу Курахова напредовање током ноћи износило је 5 км.

Јединице Доњецке Републике уништиле су чету 53. одвојене механизоване бригаде и јединице јуришног батаљона 54. одвојене механизоване бригаде украјинских трупа, заузевши насеља Славное, Трудовское, пос. руднике. Чељускинцев и Мариинка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током дана на овом подручју уништена су три тенка, четири борбена возила пешадије, четири оруђа пољске артиљерије и 6 теренских возила.

Јединице Народне милиције Луганске Републике успоставиле су контролу над насељима Калиново, Попасне, Новоалександровка, Степное, Богуславскоје и настављају да уништавају јединице 30. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Уништено је више од 40 војника и 5 теренских возила непријатеља.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *