Немачки неонацисти кренули у одбрану Украјине

0

(фото:Сергеј Довженко/ЕПА)

Немачке безбедносне власти дошле су до сазнања да је више немачких неонациста кренуло на пут у Украјину да се прикључе борби украјинских власти.

Према писању немачких медија, ради се о десетинама људи из десничарско-радикалног окружења, који су већ на борбеним линијама или имају намеру да тамо отпутују.

Дванест неонациста из Немачке већ се вратило из Украјине, тврди сајт „Цајт”, преноси Танјуг.

Један неименовани портпарол Министарства унутрашњих послова у Берлину истиче да је један мањи број десничарских екстремиста укључено у борбе, а да остатак жели да са лица места извештава, односно наводно да пружа помоћ.

„Безбедносне снаге имају велики интерес да спрече излазак из земље екстремиста”, подвукао је портпарол Министарства, додајући да је пар особа које су службе пратиле спречено у одласку у Украјину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медији подсећају да је овај развој веома шкакљив узимајући у обзир чињеницу да Кремљ рат правда „денацификацијом” Украјине.

Прочитајте још:  Лавров: НАТО покушава да претвори Украјину у „антиРусију“
Такође се подсећа да је 2013. и 2014. године, када је дошло до свргавања проруског председника Украјине Виктора Јануковића, више десничарских група основано, које су потом наводно расформиране.

Поједини десничари, додају медији, су морали да одговарају за ратне злоче у источној Украјини, али украјинска војска у рату против Русије ослања се и на „Азов” батаљон, који важи као ултранационалистички и неонацистички.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *