Курти и Османи у сузама због смрти Медлин Олбрајт

0

Медлин Олбрајт (Фото: ЕПА)

Председница Косова Вјоса Османи и премијер Косова Аљбин Курти изјавили су вечерас да су „шокирани” смрћу бивше америчке државне секретарке Медлин Олбрајт.Председница Косова Вјоса Османи је на фејсбуку написала да је Олбрајтова грађанима КиМ „дала наду, када је нисмо имали, постала је наш глас и наша рука када нисмо имали ни гласа ни руку”.

„Препознала је бол нашег народа јер је и сам доживела прогон у детињству, остала је одлучна против Милошевића а до краја његовог геноцида на Косову. Доследно је подржавала Косово до последњег даха,”, написала је Османи.

Прочитајте још:  Нови скандал  тужитељке Бојане Савовић,еx Лауре, сада чланице Прогласа
Премијер Курти је секретарку Олбрајт назвао пријатељем Косова.„Тужан због смрти Медлин Олбрајт, истакнуте жене бескомпромисног морала за Сједињене Државе, до краја пријатеља Косова и партнера свих оних који су тежили миру, слободи и демократији. Недостајаћеш нам, секретарко”, написао је даље Курти.

Подсетимо, у оквиру обележавања 20. годишњице уласка НАТО трупа на КиМ, на тргу „Олбрајт“ приштинске власти су поставиле бисту бивше америчке секретарке Медлин Олбрајт, на згражање српске јавности.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *