(фото:Амнест интернешнал)

До јутра 24. марта јединице руске армије у потпуности су преузеле контролу над градом Изјум, за који су вођене интензивне борбе.

Званични представник Министарства одбране Игор Конашенков најавио је успостављање контроле над стратешки важним градом Харковске области.

Поред тога, 23. марта увече и ноћи 24. марта извршени су удари по војним објектима украјинских оружаних снага са поморског и ваздушног базираног далекометног прецизног наоружања.

Као резултат удара, уништено је 13 лансера противваздушних ракетних система, укључујући девет С-300 и четири Бук-М1 у Н. н.Даниловка, јужно од Кијева, штаб формације и складиште ракетног и артиљеријског наоружања у бр. село Бахмут, као и привремено место размештаја националистичког батаљона у граду Лисичанску.

Прочитајте још:  Руска војска осујетила ракетни напад Кијева на хидроелектрану Каховка
Оперативно-тактичка и војна авијација погодила је преко ноћи 60 украјинских војних објеката.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међу њима: два командна места, два вишецевна ракетна система, четири складишта муниције, 47 подручја акумулације наоружања и војне опреме Оружаних снага Украјине. Руски ПВО системи уништили су 2 украјинске беспилотне летелице у областима н. н. Стараја Марковка и Харков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *