Влада Србије одобрила извоз пшенице и кукуруза у Албанију

1

Овај закључак, којим се омогућава реализација већ уговорених пословних аранжмана, има за циљ како обезбеђивање прехрамбене сигурности у Републици Србији, тако и уважавање неопходности регионалне сарадње и солидарности, као основе за будуће међусобно повезивање и заједнички економски развој, саопштено је после седнице владе.

Реализација уговора које су привредна друштва из Републике Србије склопила са својим ино партнерима, а који се односе на извоз меркантилне пшенице, неће изазвати поремећаје у функционисању пољопривредно-прехрамбеног сектора наше земље и неће угрозити прехрамбену сигурност становништва, а допринеће изградњи поверења и очувању добрих трговинских односа у региону, истиче се у саопштењу.

Прочитајте још:  ПОЛАКО, АЛИ СИГУРНО РАСТЕ И ЦЕНА ХЛЕБА: Поскупљење пшенице, брашна и струје довело до поскупљења основне животне намирнице
Влада је донела и Закључак о сагласности да Републичка дирекција за робне резерве обави натуралну размену меркантилног кукуруза за семенску пшеницу домаћих НС сорти, род 2022. године. Тржишту ће бити понуђене домаће сертификоване сорте семенске пшенице, уз бољу доступност домаћим произвођачима за јесењу сетву.

Спутњик

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Влада Србије одобрила извоз пшенице и кукуруза у Албанију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *