Руско Министарство одбране саопштило је да је у Украјини погинуо 1351 војник, рањено 3.825

0

(EPA-EFE/Andrzej Lange)

Руско Министарство одбране саопштило је да је током војне специјалне операције у Украјини погинуо 1.351 војник, а 3.825 је рањено, пренели су руски медији.

Према подацима Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, губици на украјинској страни износили су 14 хиљада погинулих и 16 хиљада рањених.

„Нажалост, током специјалне војне операције има губитака међу нашим друговима. До данас је 1.351 војник погинуо, 3.825 је повређено“, рекао је први заменик начелника Генералштаба Оружаних снага РФ Сергеј Рудској на брифингу у петак, наводи агенција Интерфакс.

Према његовим речима, укупни губици Кијева износили су око 30 хиљада људи: погинулих на украјинској страни – 14 хиљада људи, рањених – 16 хиљада људи.

Од 152 украјинска војна авиона, 112 је уништено. Такође је, по речима Рудскојског, 75 од 149 хеликоптера и 35 од 36 дронова Баирактар ​​ТБ2 је уништено. Оружане снаге РФ су високопрецизним оружјем онеспособиле 30 кључних постројења одбрамбене индустрије Украјине, навео је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Познат састав нове Владе Црне Горе: Заротирали се по узору на Србију!

Саопштено је да су украјинско ваздухопловство и систем ПВО скоро потпуно уништени, а непријатељска морнарица је престала да постоји. Према подацима Генералштаба РФ, Кијев, Харков, Чернигов, Суми и Николајев су блокирани од стране руских трупа, Херсон и већи део Запорошке области су под пуном контролом.

Како се додаје, Русија ће наставити са операцијом док не буду остварени циљеви које је поставио руски председник Владимир Путин

Министарство одбране Руске Федерације пријавило је губитке током војне специјалне операције у Украјини само једном – 2. марта. Тада је званични представник ресора одбране Игор Конашенков рекао да је погинуло 498 руских војника, а 1597 је повређено. Међу структурама моћи Украјине, губици су тада износили више од 2870 погинулих и око 3700 рањених.

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *