КНЕЖЕВИЋ ОЧИТАО БУКВИЦУ КРИВОКАПИЋУ Више је пута увео санкције Русији, него читави НАТО пакт заједно

0
Милан Кнежевић

Милан Кнежевић

Кнежевић је казао да су Беране ових дана „походили различити каравани, али да су „једини који су чиста образа и светла лица могли да дођу у Беране“ и да нису издали ни за јоту оно што су обећали 30.августа.

„Синоћ је на овом месту, наздравље мени, са ове говорнице, говорио и технички председник Владе Здравко Кривокапић, оптуживши Демократски фронт да је искључиви кривац што је он постао премијер. И збиља је у праву, једном је и о рекао истину. Ми смо главни кривци јер је Здравко Кривокапић постао премијер“, казао је Кнежевић и у свом стилу, хумором, описао како је Кривокапић преварио ДФ.

Додао је да се ДФ поштено договорио са Кривокапићем и да су му саопштили да нема признања тзв. Косова, да је Српска православна црква једина канонска црква и да неће уводити санкције Русији.

„Саопштили смо му да нам је Београд милији од свих европских градова и да ми немам ближе браће од браће у Србији. Саопштили смо су да су ове тробојке наша светиња под којом су гинули наши преци и да ћемо под тим тробојкама донети слободу 30. августа и да ће морати да их поштује“, казао је Кнежевић и додао да је на све ово пристао Кривокапић и да је све било добро до 30. августа.

„Међутим, 30. августа, када смо избројали гласове и када се Црном Гором, а посебно Беранама, пренело да смо се најзад ослободили ДПС-а, Здравко Кривокапић је уснуо неки чудан сан и од 100% Србина пробудио као 200% не Црногорац, него Дукљанин, који је у том периоду од 1. августа до данашњег дана урадио све оно што је радио ДПС- на Милом Ђукановићем и Душком Марковићем“, казао је Кнежевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да је Кривокапић више пута признао тзв. Косово него Аљбин Курти, Рамуш Харадинај и Хашим Тачи заједно, али и да је увео санкције Русији и да није потписао Темељни уговор са СПЦ.

„Више је пута увео санкције Русији, него читави НАТО пакт заједно, одбио је да потпише Темељни уговор са СПЦ, одбио је да уради све оно што смо се залагали и предлагали да буде аштита српског народа у Црној Гори. Одбио је да спроведе попис и одбио је да заштити победу од 30. августа. У његовој влади се налазе министри који су гласали ДПС 30. августа. Само чека понедељак да уведе санкције Русији и прогласи дан жалости због смрти Медлин Олбрајт, а овамо напада ДФ и људе који су га изабрали, поштену сиротињу коју је ДПС уништавао 30 година“, истакао је Кнежевић.
Поручио је Беранцима да их ДФ никада није издао.

„Нећемо вас издати ни вечерас, нећемо вас издати ни после 27. марта. Ови људи неће никада признати лажну државу Косово. Желимо најбоље односе са свим државама, али нећемо уводити санкције Русији, а поштујемо територијални интегритет Украјине. Урадићемо све да дође до потиписавања Темељног уговора са СПЦ. Урадићемо све да српски језик и српски писци у основним и средњим школама буду основа образовања наше деце. Урадићемо све да помиримо Црну Гору и никада више нећемо тражити људе који су заспали као Срби, а онда су почели да обилазе амбасаде и бивају тамо прије него што би се чистачице појавиле да очисте ходнике и да очисте кафе бифее“, истакао је Кнежевић.

Навео је да је „Захваљујући ДФ-у, дошло до устоличења Митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру“.

„Неки његови министри су предлагали да се патријарх и митрополит маскирају у медицниско особље и медицинске сестре да би дошли до Цетињског манастира и како не би провоцирали оне који желе да сатру идеју СПЦ у Црној Гори. Зато чиста образа пред Беранама и Црном Гором, саопштавам – остајемо доследни идеалима и 30. августа 2020. и нашим протестима 2015 и свему ономе што је била часна, историјска, духовна Црна Гора које се ми нисмо одрекли“, казао је Кнежевић.

Прочитајте још:  (ВИДЕО) Након напада ,,комита“ на тробојну колону, реаговала полиција
Позвао је све грађане да изађу на гласање, јер имају градоначелника за понос и човека којим би требала „да се дичи читава Црна Гора“.

„Даће Бог да ће он са те позиције осветлити образ свима онима који су га изгубили, нажалост и у овом крају и у чиравој Црној Гори. ДФ има људе, има решење за све, а што је најважније, никада нисмо издали. Живело слободно Беране! Срећна вам победа и да ове тробојке 27. марта преплаве беранске улице да сви знају да се Црна Гора ослобађа“, закључио је Кнежевић.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *