Угашен портал Српске новине ЦГ, уредништво тврди због назива

0

(фото:Принтскрин)

После више од 12 година рада без било каквог упозорења заустављен је рад портала „Српске новине ЦГ” који је регистрован у оквиру Српског културно-информативног клуба „Свети Сава” из Подгорице, саопштило је уредништво портала.

У саопштењу се наводи да је уредништво портала тек након захтева за објашњењем, обавештено да је сервер под именом „Namecheap” ускратио коришћење услуга због наводног промовисања проруских пропагадних информација.

„Очигледно је да људи који су задужени за праћење медија, а између њих и нашег портала, нису контролисали поузданост информација јер, да јесу, уочили би изузетну коректност и толеранцију у промовисању најзначајнијих информација које смо преносили. Стога стичемо утисак да је наш портал угашен искључиво због свог назива и тробојке која представља његов заштитни знак”, тврде из портала „Српске новине ЦГ”.

Они су оценили и да „овај поступак гашења српских медија у Црној Гори и немогућност њиховог нормалног функционисања показује конкретан однос бивше и садашње власти у Црној Гори према српском народу”.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *